До визначення навантажувальної спроможності високовольтних силових кабелів із пластмасовою ізоляцією - Щебенюк, Леся Артемівна; Антонець, Тарас Юрійович (НТУ "ХПІ", 2014)
Виконано аналіз результатів розрахунку пропускної спроможності силових кабелів на напругу 110 кВ. Робота присвячена створенню системи розрахунку допустимого струму високовольтних силових кабелів із зшитою поліетиленовою ізоляцією. Показано, що для високовольтних кабелів з пластмасовою ізоляцією із зменшенням товщини ізоляції (відповідно зменшується тепловий опір ізоляції) пропускна спроможність кабелю може збільшуватись і зменшуватись.

The analysis ofdatas of current calculation of the rating of cables at direct voltages up to 110 kV. The work is devoted to creation of a system of method for calculation of the current rating of high-voltage cables. The method is based on a simple two-zone approximate physical model of the insulation of cable. The zone adjacent to the cable is dried out whilst the other zone retainsthe site’s thermal resistivity.
Determination of load ability of high voltage power cables with XLPE insulation
Keywords: зшитий поліетилен; струм; тепловий опір; method for calculation; current rating; high-voltage cables