Розширення діапазону регулювання вхідної реактивної потужності матричного перетворювача при застосуванні в складі паралельного активного фільтра - Чопик, Василь Васильович (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглянуто переваги застосування матричних перетворювачів (МП) в складі паралельних активних фільтрів. Отримано співвідношення, які дозволяють реалізувати максимально можливий діапазон регулювання вхідної реактивної потужності МП. Запропоновано алгоритм керування МП зі спрощеною процедурою розрахунку відносних тривалостей застосування стаціонарних станів ключів.

Advantages of matrix converters (MС) as part of shunt active filters have been considered. The ratio, which can realize the maximum possible control range of MС input reactive power have been obtained. MС control algorithm with a simplified procedure of calculating the duty ratios of stationary states of MC switches has been proposed
Extending the range of matrix converter input reactive power control with active filtering
Keywords: алгоритм; керування МП; процедура розрахунку; matrix converter; shunt active filter; input reactive power