Композиція для виготовлення покриття для захисту графіту від окиснення - Семченко, Галина Дмитрівна; Шутєєва, Ірина Юріївна; Руденко, Лариса Вікторівна (ДП “Український інститут промислової власності”, 2015)
Винахід належить до хімічної галузі, а саме - до складу композиції для виготовлення покриття для захисту графіту від окиснення. Композиція містить, мас. %: гідролізований етилсилікат 9,0-25,0, борна кислота 0,05-0,5 та модифікований електрокорунд - решта. Винахід забезпечує підвищення щільності та термостабільності електрокорундового покриття на графіті, збільшення терміну експлуатації графітових виробів у повітряному середовищі при самоармуванні корундової матриці наночастинками карбіду кремнію та ниткоподібними кристалами муліту, підвищення адгезії покриття до графітового виробу, зменшення усадки при випалі та застосуванні покриття при температурах вище 1550 °С.
Keywords: патенти; винахід; керамічні покриття; адгезія; муліт; корундова матриця; наночастини β-SiC.; електрокорунд; борна кислота; гідролізований етилсилікат; модифікація; тетраетоксисилан