Особливості соціальної стратегії у сфері трудових відносин в Україні - Денисенко, Юлія Ігорівна; Євтушенко, Наталія Сергіївна (Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова, 2023)
Соціальна відповідальність у сфері трудових відносин - це поняття, яке описує взаємодію між роботодавцем та працівником з урахуванням соціальних, економічних та екологічних аспектів, сукупність прав, обов'язків та відповідальності роботодавця, найманого працюючого та держави щодо створення та підтримання належних умов праці, соціального захисту, соціального діалогу, етичних відносин, екологічної безпеки та інших аспектів трудової діяльності. Соціальна відповідальність у трудових відносинах сприяє покращенню якості життя працюючих, забезпеченню соціального миру, стабільності та гармонії, а також розвитку економіки та суспільства. Це означає, що роботодавець повинен дотримуватися законодавства, забезпечувати безпеку та здоров'я працівників, а також забезпечувати їм гідну оплату праці та соціальні гарантії.
Keywords: соціальна відповідальність; безпека праці; корпоративна соціальна відповідальність; соціально-трудові відносини; умови праці; працевлаштування