Взаємозв'язок тривожності та самоефективності особистості - Підбуцька, Ніна Вікторівна; Штученко, Ірина Євгенівна (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, 2018)
У статті розглядається проблема розвитку сучасної особистості. Розкриваються зовнішні чинники, що зумовлюють тривожність людини. Визначається, що на досягнення успіху та самоефективність особистості впливає тривожність. За допомогою кореляційного аналізу емпірично доведено взаємозв'язок між особистісною та ситуативною тривожністю та само ефективністю особистості.

The article deals with the problem of the development of a modern personality. The external factors that determine the anxiety of a person are revealed. It is determined that anxiety affects the achievement of success and self-efficacy of the person. With the help of correlation analysis, the relationship between personal and situational anxiety and the effectiveness of personality is empirically proven.
Keywords: розвиток; професійне становлення; самоефективність; development; professional formation; self-efficacy; factors; personality; anxiety