Механізм формування організаційно-управлінського потенціалу фінансової безпеки підприємств залізничного транспортного машинобудування - Фоменко, А. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті науково обґрунтовано механізм формування організаційно-управлінського потенціалу фінансової безпеки підприємств залізничного транспортного машинобудування. Виділено та проаналізовано його структурні елементи елементів такі, як цілі, принципи, методи, важелі, інструменти, об’єкт, суб’єкт, критерії, інформаційно-аналітичне забезпечення та функції.

The article considers the mechanism of the formation financial safety of enterprise. The structure of the mechanism guaranteeing financial safety is suggested and the essence of its elements is surveyed.
Keywords: залізничне машинобудування; фінансова безпека; організаційно-управлінський потенціал; механізми формування; інтеграційний підхід; ситуаційний підхід; фінансові методи; mechanism; structure of mechanism; organizationally-administrative potential