Аналіз проблем інноваційної активності промислових підприємств - Тимофєєва, Катерина Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Досліджено стан та тенденції розвитку інноваційної діяльності промислових підприємств України. Виявлено чинники та перешкоди, які гальмують активізацію інноваційної діяльності підприємств промислового комплексу та сформовані можливі шляхи їх подолання. Звернута увага на недостатню державну та регіональну підтримку розробкам і впровадженню інноваційних проектів. Визначено заходи щодо активізації інноваційної діяльності промислових підприємств України.

In the article have been dynamics of innovative activity of industrial enterprises of Ukraine is considered. Factors that inhibit the activation of innovation activity are identified. Attention is focused on insufficient state support for the development and implementation of innovative projects. Measures to enhance the innovation activity of industrial enterprises are determined.
Analysis of modern problems of innovative activity of industrial enterprises
Keywords: інноваційна діяльність; інноваційна активність; промисловий комплекс; регіональна підтримка; інноваційний потенціал; інноваційний кластер; innovation; innovative activity of industrial enterprises; state support of innovative projects; innovative potential; state policy