Сучасні вебтехнології та мобільні технології для оптимізації координації волонтерів з елементами машинного навчання - Лежненко, В. С.; Копп, Андрій Михайлович (Одеський національний технологічний університет, 2025)
У попередніх дослідженнях автором розглядалися питання створення вебсистеми для управління волонтерськими ресурсами та взаємодії з благодійними організаціями. У даній роботі продовжено розвиток цієї тематики, зокрема проаналізовано додаткові інструменти та технологічні рішення, які здатні підвищити ефективність уже створеної системи. Дослідження призначено покращенню роботи волонтерів та волонтерських об’єднань, шляхом розробки цілісної інтелектуальної вебсистеми. Дана вебсистема складається з комплексу методів, підходів та алгоритмів, що дозволяє швидко та безпечно скоординувати групи волонтерів для виконання поставлених завдань, в умові недостачі фінансових, фізичних чи матеріальних ресурсів. Модернізація цієї системи дозволить створити гнучку, масштабовану та інтелектуальну систему, спрямовану на підвищення ефективності волонтерської діяльності, зміцнення комунікації між благодійними організаціями та громадянами, а також розвиток цифрової інфраструктури соціальної взаємодії в Україні.
Keywords: вебтехнології; мобільні технології; волонтери; волонтерство; машинне навчання; волонтерські ресурси