Переробка викопного вугілля в нанопористі матеріали лужним термохемолізом з тепловим ударом - Сабєрова, Вікторія Олександрівна; Тамаркіна, Юлія Володимирівна; Кучеренко, Володимир Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Вивчено формування нанопористих матеріалів з викопного вугілля методом лужного термохемолізу з тепловим ударом. Досліджено вплив умов процесу на характеристики пористої структури отриманих матеріалів. Оцінено ефективність застосування теплового удару зіставленням властивостей твердих продуктів, отриманих в умовах термопрограмованого нагрівання та теплового удару.
Keywords: нагрівання вугілля; питома поверхня; пористість; електропровідність; хімічна стійкість; утворення субнанопор; антрацитовий ефект