Методичні вказівки до виконання індивідуальних завдань (рефератів) з навчальної дисципліни "Структурна лінгвістика" - Купріянов, Євген Валерійович; Угольнікова, Наталія Сергіївна; Юрченко, Олена Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Формою індивідуального завдання є реферат, що являє собою доповідь із наукової проблеми в межах обраної теми. Зміст реферату має включати аналіз літературних джерел із обраної теми, визначення стану опрацьованості проблеми, систематизація отриманої інформації, вироблення висновків щодо перспектив подальших досліджень наукової проблеми. У своєму рефераті студент має продемонструвати чітке уявлення про аналізовану проблему, вміння подавати матеріал з відповідними поясненнями, висловлювати власне бачення проблеми та шляхів її розв’язання. Реферат є заключним етапом вивчення дисципліни «Структурна лінгвістика» і дає можливість судити про ступінь засвоєння студентами теоретичного курсу та можливості застосування ними отриманих знань для їх узагальнення з обраної теми. Реферат є невід’ємною частиною навчального процесу. Досвід і знання, отримані студентами на цьому етапі навчання, можуть бути використані у подальшому для підготовки курсових та дипломних проектів. Методичні вказівки призначені для надання студентам рекомендацій щодо підготовки та оформлення рефератів під час засвоєння курсу «Структурна лінгвістика» на кафедрі інтелектуальних комп’ютерних систем Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».
Keywords: методичні вказівки; навчальний процес; педагогічна діяльність; мета написання реферату; порядок виконання реферату; правила оформлення; оцінювання; НТУ "ХПІ"