Топочное устройство для сжигания лузги - Горбатенко, В. Я.; Данилин, Е. А.; Колосов, М. В. (НТУ "ХПИ", 2007)
В статті пропонується утилізація лузги соняшника методом спалювання її в топках котлів. Описані характеристика лузги як палива, властивості її золи, специфіка та труднощі, виникаючі при спалюванні в топочних пристроях котлів. Запропонована конструкція топочного пристрою для низькотемпературного спалювання лузги.

Recycling of husk sunflower by a method of its burning in furnaces of boilers is offered in article. The characteristic of husk as fuel, properties of her ashes, feature and the difficulties arising at burning infurnaces of boilers are described. The design of furnaces for low-temperature burning of huskis offered.
Keywords: растительные отходы; пароперегреватель; горючая масса; газовая среда; низкотемпературные эвтектики