Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Обробка результатів експериментальних досліджень" - Роговий, Андрій Сергійович; Гасюк, Олександр Іванович; Тиньянова, Ірина Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Погрішністю виміру називають відхилення результату виміру від правдивого значення вимірюваної величини. Розрізняють погрішності абсолютні й відносні. Абсолютна погрішність виміру – це погрішність, виражена в одиницях вимірюваної величини. Так, якщо x – правдиве значення вимірюваної величини, а 0 x – результат виміру, то абсолютна погрішність виміру.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; експериментальні дослідження; прикладна механіка; моделювання технічних систем; погрішність