Мале підприємництво в Україні: проблеми та можливість ефективного функціонування - Мелень, Олена Валентинівна; Абрамова, О. В. (Херсонський державний університет, 2016)
Статтю присвячено дослідженню проблем малого підприємництва та можливості його ефективного функціонування в сучасних ринкових умовах. Малий бізнес є невід’ємною складовою ринкового господарства. Функціонування в сучасних ринкових умовах надає йому гнучкості, мобілізує фінансові й виробничі ресурси, прискорює темпи науково-технічного прогресу, вирішує проблему зайнятості населення. Тому багатостороння підтримка розвитку малого бізнесу та побудова соціально орієнтованої економіки має стати головним вектором реформ в Україні, що служитиме фактором підвищення рівня життя населення та сприятиме процесам інтеграції національної економіки у світове глобальне господарство.

The article is devoted to the problems of small business and the possibility of its effective functioning in the current market conditions. Small business is an integral part of the market economy. Functioning in the current market conditions gives it flexibility, mobilizes financial and industrial resources, boosts scientific and technological progress, solves the problem of unemployment. Therefore, multilateral support of small business development and building a socially oriented economy should become the main vectors of reforms in Ukraine, which will serve as factorsof improving standards of life and facilitating the integration of national economy into the world global economy.
Small business in Ukraine: problems and opportunity of efficient functioning
Keywords: умови ринкові; оздоровлення економіки; навантаження податкове; інвестування; кредитування; бізнес малий; система податкова; реформа; small business; current market conditions; economic recovery; tax burden; investment; small business lending; tax system reform