Дослідження фізико-хімічних процесів формування периклазохромітових матеріалів на фосфатних зв'язуючих - Бражник, Діна Анатоліївна; Повшук, В. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуті фізико-хімічні процеси, що відбуваються при нагріванні сумішей периклазу і хроміту з фосфатними єднальними різного типу. Показана перевага використання три-полифосфату натрію.

The chemical processes occurring at heating of mixes periclase and chromite with phosfate are considered binding various type. The advantage of use sodum treepolyphosphate is shown.
Keywords: метод ДТА; кристалізація розчину; добавка каустичного магнезиту; активуючі добавки; твердіння фосфатних зв'язуючих; процеси структуроутворення