Методика оценки надежности конструкций армировки вертикальных шахтных стволов - Зеленский, Владимир Борисович; Зарубина, Алла Александровна; Храмцова, Ирина Яковлевна (НТУ "ХПИ", 2006)
Міститься опис методики оцінки надійності конструкції армировки вертикальних шахтних стовбурів. Монтажні відхилення провідників при рівномірному русі підйомної судини представляються стаціонарним випадковим процесом. Характеристики випадкового процесу навантажень визачаються в результаті використання теорії стаціонарних випадкових процесів до задачі аналізу коливань судини, як твердого тіла на пружному підвісі. Надійність армировки стовбура визачається як надійність системи послідовно сполучених елементів. Наводяться результати розрахунку надійності блокової армировки.

The method of estimation of reliability of construction of vertical shaft furniture is described. The assembling rejections of explorers at uniform motion of lifting vessel are represented as stationary random process. Descriptions of random process of loadings are determined as a result of use of theory of stationary random processes to the task of analysis of vessel’s vibrations as a solid on resilient hanger. Reliability of shaft furniture is determined as reliability of the system of consistently united elements. Results of calculation of reliability of sectional equipment are given.
Keywords: роликоопоры; упругий подвес; подъемный сосуд; теория подрессоривания транспортных систем