Геоінформаційні системи і бази даних - Андрєєв, Сергій Михайлович; Жилін, Володимир Анатолійович; Лазарєва, Ольга Євгенівна (Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", 2017)
Подано методику проведення практичних занять із використанням пакета прикладних програм "ArgGis 10.5", що входять до програми дисципліни "Геоінформаційні системи і бази даних", при підготовці бакалаврів за напрямами "Геодезія і землеустрій" і "Науки про Землю". Розглянуто основні методи роботи з векторними і растровими даними, внутрішньою і зовнішньою базами даних, створення електронних тематичних карт за всіма правилами компонування карти. Для студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями 193 "Геодезія і землеустрій" спеціалізації "Геоінформаційні системи і технології" і 103 "Науки про Землю" спеціалізації "Космічний моніторинг Землі".
Keywords: навчальний посібник; геоінформаційні системи; бази даних; організація інформації; бази геопросторових даних; геоінформаційні продукти ArcGis; інсталяція "ArcGIS"; вирішення конфліктів відображення