Інноваційна діяльність в міжнародному бізнесі - Івахненко, Андрій Володимирович; Сітак, Ірина Леонідівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Річні обсяги інвестицій у вітчизняну економіку досі залишаються на низькому рівні через несприятливий інвестиційний клімат, що пояснюється недосконалою законодавчою базою, нерозвиненими фондовим ринком та фінансово-кредитною системою, високим податковим тиском, неефективним використанням амортизаційних відрахувань, а також низьким рівнем трансформації заощаджень населення до інвестування, що призводить до відпливу вітчизняних капіталів за кордон та не сприяє залученню іноземних інвестицій в економіку країни. З огляду на це, інвестиційний процес потребує постійного поглибленого дослідження, насамперед, з питань обґрунтування інвестиційної стратегії, виборі ефективних форм та напрямів інвестування, а також пошуку нових шляхів активізації інвестиційної діяльності в умовах розвитку конкурентоспроможної економіки.
Keywords: інновації; інвестиціцні проекти; ефективність; міжнародний бізнес; інвестиції; конспект лекцій; інноваційна діяльність в міжнародному бізнесі