Энергетическая модель усталостной прочности композиционных материалов - Моваггар, А.; Львов, Геннадий Иванович (НТУ "ХПИ", 2010)
У даній статті запропонована енергетична модель для прогнозування втомної міцності й оцінки накопичених пошкоджень в умовах плоского напруженого стану в композиційних матеріалах. Розроблена методика ідентифікації параметрів моделі на основі мінімального необхідного набору експериментальних даних. Виконаний аналіз теорії для різних умов вантаження і проведено порівняння теоретичних результатів із експериментальними даними.

The paper proposes an energy model for fatigue life prediction and estimation of accumulated fatigue damage under plane stress conditions in composite materials. Method for identifying the proposed model parameters is based on the minimum necessary set of experimental data. The analysis of conclusions of the theory for various loading conditions was carried out and performed comparison of theoretical results with experimental data.
Keywords: модуль упругости; неразрушающий контроль; демпфирование; метод акустической эмиссии; рассеянные повреждения композитов; теория усталости композитов