Розробка методів отримання катіонних флокулянтів для очищення концентрованих стічних вод - Гомеля, М. Д.; Шаблій, Т. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
Вивчено процеси катіонування поліакриламіду амінами та аміаком, визначено умови ефективної поліконденсації амінів з епіхлоргідрином з отриманням полікатіонітів, розроблено процеси гідрофобізації при етерофікації оцтовою та акриловою кислотами. Дані флокулянти підвищують ефективність освітлення вод. Іл.: 4. Бібліогр.: 7 назв.

The processes of cation exchange between polyacrylamide and amines and ammonia were investigated, conditions for effective polycondensation of amines with epichlorohydrin obtaining policationites were defined, processes of hydrophobization while etherification with acetic and acrylic acids were developed. These flocculants increase the efficiency of water clarification. Im.: 4: Bibliogr.: 7
Development of methods for cationic flocculants for cleaning concentrated wastewater
Keywords: очисні споруди; процеси катіонування; флокуляція; освітлення вод; поліконденсація; полікатіоніти; flocculant; flocculation; clarification; polycondensation; polycationit