Бухгалтерський облік як інформаційна основа системи управління людським капіталом підприємства - Давидюк, Тетяна Вікторівна (Львівська комерційна академія, 2011)
Запропоновано науковий підхід до визнання бухгалтерського обліку підсистемою системи управління людським капіталом, що забезпечує формування та оприлюднення інформації про людський капітал. Доведено, що поширення парадигми управління людськимкапіталом обумовлює удосконалення інструментів бухгалтерського обліку.

The approach towards defining accounting as a subsystem of the system of human resource management, which provides the formation and information disclosure on human capital, is suggested. It has been proved that the extension of a paradigm of human capital management impliesthe improvement of accounting tools.
Accounting as an information basis of the system of company’s human capital management
Keywords: інтелектуальний капітал; людський капітал; парадигма управління людським капіталом; постіндустріальна економіка; система бухгалтерського обліку; бухгалтерський облік; intellectual capital; human capital; paradigm of human capital management; postindustrial economy; accounting system