Розгляд обставин хронічних професійних захворювань в Україні - Вамболь, В. С.; Мартиненко, О. Г. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В роботі розглянуто обставини хронічних професійних захворювань в Україні за 2018 - 2022 роки. Проаналізована динаміка змін найбільш розповсюджених обставин. Надані рекомендації щодо зменшення кількості професійних захворювань враховуючи обставини, за яких вони трапились. The work examines the situation of chronic occupational illnesses in Ukraine for 2018 -2022. The dynamics of changes in the most common situations have been analyzed. Recommendations have been made to change the number of professional sicknesses in the medical environment for which the stench was extinguished.
Review of the circumstances of chronic occupational diseases in Ukraine
Keywords: хронічні професійні захворювання; недосконалість технологічного процесу; автоматизація; дистанційне управління; chronic occupational diseases; imperfection of the technological process; automation; remote control