Венчурний капітал як міжнародна інвестиція - Матросова, Вікторія Олександрівна; Перерва, Петро Григорович; Курінний, Д. О. (Національний університет "Києво-Могилянська академія", 2024)
В доповіді доведено, що венчурний капітал є однією з форм міжнародних інвестицій і відіграє важливу роль у розвитку інноваційного бізнесу та стартапів. Для кращого розуміння того, що таке венчурний капітал як міжнародна інвестиція, розглянемо деякі ключові аспекти. Міжнародний характер венчурного капіталу полягає в тому, що венчурні фонди можуть інвестувати у компанії, які базуються в будь-якій країні. Зазвичай це відбувається через спеціалізовані венчурні фонди, які мають міжнародний охоплення та здатність працювати з компаніями у різних країнах. Міжнародні інвестиції у венчурний капітал сприяють обміну технологіями, знаннями та кращими практиками між країнами, що сприяє загальному розвитку технологічного ландшафту.
Keywords: венчурний бізнес; міжнародні інвестиції; бізнес-структури; ефективність; підприємства