Аналіз існуючих та перспективних профілів складових елементів несучих систем одиниць рухомого складу залізниць - Фомін, Олексій Вікторович; Логвіненко, Олександр Анатолійович; Бурлуцький, Олексій Вікторович (НТУ "ХПІ", 2016)
Виділена важлива роль залізничного транспорту в транспортній інфраструктурі України. Відмічена необхідність оновлення існуючого парку залізничного рухомого складу одиницями з сучасним рівнем техніко-економічних та експлуатаційних показників. Зазначені актуальність та важливість проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт в напрямку розробки нових конкурентоспроможних моделей одиниць рухомого складу. Обґрунтовано доцільність удосконалення їх конструкції за рахунок модернізації вузлових та базових елементів. Наведені існуючі та перспективні профілі складових елементів несучих систем одиниць рухомого складу, які складають відповідні парки залізниць України.

It highlighted the special role of railways in the transport infrastructure of Ukraine. There was a need to update the existing fleet of rolling stock units to the state of technical, economic and operational indicators. It highlighted the relevance and importance of the research and development activities towards the development of new competitive models of rolling stock units. The expediency of improving their design by upgrading hubs and basic elements. Presents the existing and future profiles of constituent elements of bearing systems of rolling stock units, which make up the respective parks railways of Ukraine.
Analysis of existing and future profiles of constituent elements of the supporting systems of railway rolling stock units
Keywords: залізничний транспорт; рухомий склад; техніко-економічні показники; одиниці рухомого складу; несучі системи; профілі; rail; rolling stock