Основи автоматизації гірничого виробництва - Папушин, Юрій Леонідович; Білецький, Володимир Стефанович (Східний видавничий дім, 2007)
У посібнику подано матеріал до лекцій з дисципліни "Основи автоматизації гірничого виробництва", яка входить до переліку нормативних дисциплін спеціальності 7.090302 "Збагачення корисних копалин". Викладено елементи теорії і практики автоматизації процесів збагачення мінеральної сировини. Наведено приклади систем контролю і схем автоматизації основних процесів збагачення корисних копалин. Видання призначене для студентів вузів, що навчаються за спеціальністю "Збагачення корисних копалин", та інженерно-технічних працівників збагачувальних фабрик.
Keywords: гірнича справа; гірниче виробництво; збагачення мінеральної сировини; автоматизація процесів; автоматичне регулювання; автоматичні регулятори; автоматизація вугільної флотації; сушильні установки