Дослідження гідравлічного транспортування вугілля, вугільно-масляного грануляту та вугільно-гранулятних сумішей - Білецький, Володимир Стефанович; Світлий, Юрій Герасимович; Воробйов, А. П. (Національний гірничий університет, 2012)
Досліджено процес гідравлічного транспортування вугілля, вуглемасляного грануляту і сумішей "вугілля-гранулят". Показано еволюцію структури твердої фази на дистанції гідротранспортування 0-230 км. Показана принципова можливість і встановлені особливості передачі вуглемасляного грануляту і сумішей "вугілля-гранулят" гідравлічним транспортом як на близькі (сотні метрів, перші кілометри), так і на далекі відстані (перші сотні кілометрів).
Keywords: вугілля; гідравлічний транспорт; гідросуміш; гранули