Використання можливостей пакету IntegrationTools СКМ Maple: нестандартні заміни змінних - Максимук, Ганна Євгенівна (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, 2021)
У роботі розглядаються реалізації методу заміни змінних у системах комп'ютерної математики. Випадки застосування стандартних замін з успіхом розпізнаються ядром математичного процесора Maple, проте цікавими є задачі, які для свого розв’язання потребують застосування нестандартних підстановок або застосування стандартних підстановок у непритаманних їм випадках використання. Виконано порівняння можливостей СКМ Maple та Mathematica – двох визнаних світових лідерів. The paper considers implementations of the method of substitution of variables in computer mathematics systems. Cases of application of standard substitutions are successfully recognized by the kernel of the mathematical processor Maple, however, interesting are problems that require the use of non-standard substitutions for their solution or the use of standard substitutions in unusual use cases. A comparison of the capabilities of the SCM Maple and Mathematica - two recognized world leaders - is made.
Keywords: система комп'ютерної математики; метод заміни змінної; задачі підвищеної складності; CAS, method of variable substitution; method of variable substitution; problems of increased complexity