Особливості термоакустичних теплових машин систем використання низькотемпературних теплових ресурсів - Коробко, Володимир Владиславович (НТУ "ХПІ", 2016)
Розглянути питання розробки ефективних систем використання низькотемпературних теплових ресурсів з застосуванням термоакустичних теплових машин. Проведено аналіз наявних теоретичних моделей термоакустичних апаратів, виявлені фактори, які суттєво впливають на ефективність як термоакустичних апаратів так і систем на їх основі. Розглянуті результати експериментальних досліджень робочих процесів в термоакустичних апаратах. Показаний вплив характеристик теплообмінників на ефективність термоакустичних систем. Визначені найбільш доцільні напрямки подальших робот.

Technological systems based on thermoacoustic heat machines (TAHM) are promising for use with low temperature heat sources – waste and renewable. TAHM differs from the mechanical machines because absence of moving parts, ecological safety and high reliability. These TAHM are able to operate from external power sources. It is shown that currently there is no universal theory. These machines are less common and the main disadvantage is their low power. The aim of work is to define the elements of TAHM of low-temperature utilization systems that are currently in need of improvement.
Features thermoacoustic thermal machines using low-temperature thermal energy source
Keywords: вторинні енергоресурси; термодинаміка; математичні моделі; теплообмін; heat engine; thermodynamics; mathematical model