Маркетингове управління для розвитку конкурентоздатності закладу вищої освіти в сучасних умовах - Мовмига, Наталія Євгенівна (East European Institute of Psychology, 2018)
У статті розглянуто ряд сучасних підходів щодо впровадження системи маркетингового управління для розвитку закладу вищої освіти в ринкових умовах. На підставі узагальнення викладеного матеріалу виявлено, що стратегія підвищення конкурентоспроможності навчального закладу вищої освіти і програми реалізації цієї стратегії на основі впровадження системи маркетингового управління виступатиме як ефетивний ринковий механізм просування освітніх послуг і отримання додаткових ресурсів розвитку

В статье рассмотрен ряд современных подходов по внедрению системы маркетингового управления для развития высшего учебного заведения в рыночных условиях. На основании обобщения изложенного материала обнаружено, что стратегия повышения конкурентоспособности высшего учебного заведения и программы реализации этой стратегии на основе внедрения системы маркетингового управления будет выступать как эффективный рыночный механизм продвижения образовательных услуг и получения дополнительных ресурсов развития.

W artykule przedstawia się szereg nowoczesnych podejść do wdrożenia systemu zarządzania marketingowego dla rozwoju uczelni w warunkach rynkowych. W oparciu o syntezę przedstawionego materiału stwierdzono, że strategia zwiększania konkurencyjności instytucji szkolnictwa wyższego i programu realizacji tej strategii na podstawie wprowadzenia sustemu zarządzania marketingowego stanie się skutecznym mechanizmem rynkowym do promowania usług edukacyjnych i uzyskania dodatkowych środków rozwoju.
Маркетинговое управление для развития конкурентоспособности высшего учебного заведения в современных условиях
Zarządzanie marketingowe dla rozwoju konkurencyjności instytucji szkolnictwa wyższego we współczesnych warunkach
Keywords: ринкові механізми управління; навчальні заклади; ринок освітніх послуг; маркетинг освітніх послуг; конкурентоздатність; маркетингове управління освітою; działalność marketingowa; marketingowe zarządzanie edukacją; usługi edukacyjne; podwyższenie konkurencyjności