Про можливість конверсії оксиду вуглецю з водяною парою з проміжним відмиваням від діоксиду вуглецю - Лобойко, Олексій Якович; Корнієнко, Н. В.; Кобзєв, Олександр Вікторович (НТУ "ХПІ", 2006)
У статті розглянута можливість проведення двохступеневої каталітичної конверсії оксиду вуглецю з водяною парою з проміжним відмиванням від діоксиду вуглецю між першим і другим ступенем конверсії. Розраховані рівноважні ступені перетворення та залишковий вміст оксиду вуглецю для дванадцяти початкових газових сумішей, які містять різний вміст оксиду і діоксиду вуглецю. Показано, що залишкова об'ємна концентрація СО в конвертованому газі може складати в залежності від вмісту СО₂, до 0,005 %. Наведена схема конверсії.

In article was examine possibility two-stage katalitic conversion oxide carbon with the water stlam and the interval wash from two-oxide carbon between one and two stages conversion. The balance stage turn and remainder quintile oxide carbon was calculation for twelfth elementary gas mixtures, which contain different composition the oxide and two-oxide carbon. The was show, that remainder concentrate CO in the conversion gas may be in the depend of composition CO₂ before 0,005 %. The result in sheme konversion.
Keywords: газова суміш; температура; сухий газ; компоненти; оксид вуглецю; каталізатор