Термодинамические особенности окисления аммиака до оксида азота (II) на металлооксидных катализаторах - Бутенко, Анатолий Николаевич; Лобойко, Алексей Яковлевич; Привалова, Галина Сергеевна (НТУ "ХПИ", 2015)
У статті розглянуто існуючі каталізаторні системи, що використовують на вітчизняних підприємствах. Підкреслено необхідність теоретичного обгрунтування підбору металооксидних каталізаторів окисної конверсії амоніаку до нітроген (ІІ) оксиду. Приведені результати розрахунків термодинамічних функцій стану системи за використанням таких контактів. Підтверджена наявність залежності між енергією Гіббса та вихідом цільового продукту.

In paper reviews the existing catalyst systems used in domestic enterprises. The necessity of theoretical justification of the selection of metal oxide catalysts for the oxidative conversion of ammonia to nitrogen (II) oxide is emphasizes. The results of calculations of the thermodynamic functions of the system state using these contacts are presented. The presence of relationship between Gibbs energy and yield of the product is confirmed.
Thermodynamic features of oxidations of ammonia in nitric oxide (II) on metal oxide catalyst
Keywords: оптимальная температура; сплавы; температура плавления; целевой продукт