Визначення технічного стану елегазових високовольтних вимикачів в умовах експлуатації - Кутін, В. М.; Рубаненко, О. Є.; Мисенко, С. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
Розглянуто існуючі методи та засоби для визначення технічного стану елегазових високовольтних вимикачів. Обґрунтовано необхідність вдосконалення методів та засобів технічного діагностування високовольтних вимикачів для підвищення їх надійності в умовах експлуатації. Запропоновано комплексний метод діагностування високовольтних елегазових вимикачів, який враховує контроль струму тестового сигналу, як інтегрального показника при визначенні технічного стану його конструктивних елементів.

Existing methods and tools for determining the technical condition of gas-insulated high-voltage switches. The necessity of improving the methods and means of technical diagnostics high-voltage switches to enhance their reliability in operation. Over-complex method of diagnosing been proposed high-voltage gas-insulated switch that allows for control of current test signal as an integrated parameter in determining the technical condition of his tools. Complex method conventionally involves four stages of diagnosis, during which the frequency of the test signal changes from zero to megahertz.
Definition of technical sf₆ high-voltage switches in operation
Keywords: комплексний метод; інтегральний показник; тестовий сигнал; діагностування; сенсор; резонанс; complex method; diagnostics; sensor; response