Методичні вказівки до лабораторної роботи "Керування процесом обчислень за допомогою оператора for у програмах мовою C++" - Безменов, Микола Іванович; Безменова, Ольга Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
Для організації циклу за допомогою оператора while необхідно виконати три обов’язкових дії: встановити початкове значення змінної циклу, а потім на кожній ітерації проконтролювати виконання умови продовження циклу і змінити значення змінної циклу. Оператор for дозволяє об’єднати в своєму заголовку три операції з організації роботи циклу. Мета роботи – освоєння методики організації керування процесом обчислень за допомогою оператора циклу for.
Keywords: методичні вказівки; лабораторні роботи; програмування; алгоритмічні мови; обчислення; оператор for; мова C++