Умови ринкової економіки у підготовці магістрів управління навчальним закладом - Єрьоменко, Ольга (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Розглянуто особливості переходу управління закладом освіти на ринкові відносини, ознаки ринкової економіки, дію ринкового механізму у сфері вищої освіти. Встановлено взаємозв’язок ознак ринкової системи із системою підготовки магістрів управління навчальним закладом. Доведено, що ринкова економіка суттєво змінює освітнє середовище магістратури та активізує його адаптацію до нових вимог суспільства.

Тhe paper deals with the characteristics of transition of educational institution management to market relations, the features of a market economy, effect of the market mechanism in higher education. It has been found that the features of the market system are interrelated with the system of master’s training of educational institution management. It has been proved that the market economy significantly changes the educational environment of the magistracy and enhances its adaptation to the new demands of society.
Market economy conditions in training masters of educational institution management
Keywords: ринковий механізм; ринкові відносини; маркетинг; адаптація; market mechanism; market relations; marketing; adaptation