Современные информационно–измерительные системы вибродиагностики ДВС - Борисенко, Анатолий Николаевич; Обод, П. С.; Лавриненко, Ольга Валериевна (НТУ "ХПИ", 2010)
Розглянуті основні досягнення та тенденції розвитку сучасних систем діагностики, що застосовують засоби вибродіагностики для оцінки технічного стану ДВС. Розглянуті основні методи діагностики із застосуванням вибро– та акустичних сигналів. Проведений аналіз як вітчизняних розробок, так і західних досягнень, включаючи патенти США.

In the paper modern Vibro–acoustic engine diagnostic systems are reviewed. Also main achievements and trends of the development of the systems for technical condition for internal combustion engines are shown. In the paper were taken different sources including patents
Keywords: техническое диагностирование; метод прогнозирования ресурса; прогнозируемые параметры; ресурс агрегата; погрешность измерения; дефекты объектов