Применение микроконтроллера в системах управления и защиты погружного скважинного комплекса - Литвинов, В. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
Розглянуто можливість застосування мікроконтролера в системах керування та захисту електророзрядного комплексу, визначено алгоритм роботи мікроконтролера та вибрано основні елементи системи захисту комплексу.

Determined the possibility of using microcontroller in the control and protection of submersible well complex, set algorithm of the microcontrollers work and selected components of the system of short circuits protection.
Keywords: добыча полезных ископаемых; эффективность; коллекторы; засорение; каротажный геофизический кабель; подъемник