Трансформація системи підготовки інженерів електротехнічного профілю в Харківському політехнічному інституті (1950–1980 рр.) - Тверитникова, Олена Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2014)
Розглянуто проблеми підготовки інженерних кадрів для електротехнічної промисловості у 1950–1980 рр. Харківському політехнічному інституті. Проаналізовано основні тенденції формування системи підготовки фахівців-електриків на тлі освітньої державної політики другої половини ХХ ст.

The problems of engineering training for the electrical industry in the years 1950–1980 in Kharkov Polytechnic Institute. Analyzes the key trends shaping the system of training electricians on the background state educational policy of the second half of the twentieth century.
Keywords: електротехнічна освіта; вищі технічні навчальні заклади; фахівці-електрики; електротехнічні факультети; кафедри; electrical education; training system; technical colleges; Kharkov Polytechnic Institute; electricians; electrical engineering faculties; departments