Розробка методу аналізу складних даних на основі технологій machine learning - Іваницька, А. Ю.; Іванов, Д. Є.; Зубик, Л. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Проведено аналіз сучасних підходів та методів інтелектуальної обробки даних, що застосовуються при аналізі складних даних. Запропоновано новий метод аналізу складних даних, який є комбінацією трьох відомих підходів machine learning: прогнозування, кластеризація, класифікація даних. Цей метод дозволяє виявляти нові характеристики та цінні знання за рахунок підвищення точності прогнозування часових рядів даних.

The analysis of modern approaches and methods that used in intellectual processing of complex data are considered. A new method for complex data analysis is proposed that combines three well-known machine learning approaches: forecasting, clustering and classification of data. This method allows to identify new characteristics and valuable knowledge by improving the accuracy of forecasting time series data.
Development of the method of complex data analysis based on machine learning techniques
Keywords: складні дані; методи аналізу; методи обробки даних; кластеризація; analysis; complex data; clustering; machine learning; classification