Алгоритм функціонування фонду врегулювання вартісного дисбалансу - Євдокімов, Володимир Анатолійович; Комова, Світлана Костянтинівна; Вишинський, Олександр Сергійович (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті викладено алгоритм функціонування Фонду врегулювання вартісного дисбалансу відповідно новому порядку роботи ринку електричної енергії України. Формування алгоритму Фонду за прогнозними даними дає можливість збалансувати купівлю-продаж послуг між суб’єктами, що є учасниками Фонду.

The article describes the algorithm of the Fund for the Cost Imbalance Regulation according to the new working procedure of the electricity market of Ukraine. Developing the algorithm of the Fund of the Forecast Data enables to balance the purchase and sale of services between participants of the Fund.
Working algorithm of the fund for the cost imbalance regulation
Keywords: когенераційні установки; ринок двосторонніх договорів; електропередавальне підприємство; балансуючий ринок; маржинальна ціна; середньозважена ціна електроенергії; гарантовані постачальники; guaranteed buyer; preferential consumers; NERC