Порівняння зносу фрез з ПНТМ при обробці абразивного полімерного компаунду - Мановицький, Олександр Степанович; Клименко, Сергій Анатолійович; Манохін, Андрій Сергійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
В статті розглядаються результати дослідження з вивчення зносу торцевих фрез, оснащенних, при обробці абразивного полімерного компаунду, що складається з кварцового дрібнозернистого піску та епоксидно-діанової смоли. Показано вплив марки ПНТМ на зношування, інтенсивність зношування та стійкість торцевих фрез, оснащених надтвердими композитами. Встановлено, що превалюючий механізм зношування інструменту при обробці такого композиту – абразивне зношування. Досліджено залежності характеристик зношуваності та стійкості різального інструменту від швидкості різання

In the article, the results of the analysis of wear and tear of face milling cutters, equipped with an abrasive polymer compound, which are composed of quartz fine-grained sand and epoxy-diane resin, are shown. It has been established that the prevailing mechanism of tool wear during the processing of such a composite is abrasive wear. The reliability of the characteristics of wear and tear resistance of the cutting tool in the form of a sharpness of cutting was assessed.
Repair of the wear of the mills with pntm when processing the abrasive polymeric compound
Keywords: торцеве фрезерування; ПНТМ; полімерний компаунд; інтенсивність зношування; стійкість різального інструменту; швидкість різання; end milling; polymer compound; wear intensity; cutting tool durability; cutting speed