Встановлення розміру роялті на В2В ринках - Шеін, Олексій Сергійович; Перерва, Петро Григорович (Український державний університет науки і технологій, 2025)
У науковій доповіді розглядається проблема визначення оптимального розміру роялті у сфері B2B. Аналізуються фактори, що впливають на формування роялті, зокрема конкурентне середовище, економічна доцільність, правові аспекти та специфіка ліцензійних угод. Окрему увагу приділено сучасним методам оцінки роялті та підходам до його встановлення у різних галузях промисловості.

The scientific report considers the problem of determining the optimal amount of royalties in the field of B2B. Factors influencing the formation of royalties, in particular the competitive environment, economic feasibility, legal aspects and specifics of license agreements, are analyzed. Special attention is paid to modern methods of royalty estimation and approaches to its establishment in various industries
Setting the amount of royalties in B2B markets
Keywords: роялті; B2B ринок; ліцензування; інтелектуальна власність; економічна оцінка; ліцензійні угоди; ціноутворення; royalties; B2B market; licensing; intellectual property; economic valuation; licensing agreements; pricing