Конспект лекцій з курсу "Фізичне виховання" - Арабаджи, Тимур Дмитрович; Арабаджи, Анна Юріївна; Федорина, Тетяна Євгеніївна; Матузна, Наталія Анатоліївна; Шаповалова, Валентина Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Фізичне виховання — педагогічний процес спрямований на фізичний розвиток, функціональне удосконалення організму, навчання основним життєво важливим руховим навичкам, вмінням і зв'язаних із ними знаннями для успішної наступної професійної діяльності. Обґрунтування актуальності та соціальної значущості курсу у здоровому образе життя. Легка атлетика входить в обов'язковий мінімум змісту освіти з фізичної культури навчальних програм усіх ступенів, починаючи від дошкільного виховання і закінчуючи вищою школою. Дисципліна «Легка атлетика» спрямована на формування у тих хто займаються професійно-педагогічної майстерності (комплексу загальнокультурних і загально компетенцій). Лекційний курс передбачає вивчення основних теоретичних питань легкої атлетики, без знання яких, неможливо успішне формування навичок викладання даного предмета.
Keywords: конспект лекцій; фізичне виховання; легка атлетика; самостійна робота; дистанційне навчання; фізичний розвиток