Залучення іноземних інвестицій в економіку України - Макаренко, Марина Петрівна (НТУ "ХПІ", 2016)
В статті визначено роль іноземних інвестицій в економіці країни, обумовлено суть та складові інвестиційного клімату. Проаналізовано динаміку обсягу залучених іноземних інвестицій в Україну, обсяг іноземних інвестицій в Україні у розрахунку на одну особу, а також розподіл прямих іноземних інвестицій в Україну за країнами-інвесторами. Виявлено основні чинники, які стримують приплив іноземних інвестицій в Україну. Визначено шляхи вирішення проблем іноземного інвестування.

In the article the role of foreign investment in the economy, due to the nature and components of the investment climate. The dynamics of volume of attracted foreign investments in Ukraine, foreign direct investment in Ukraine per capita, as well as the distribution of direct foreign investments in Ukraine by countries-investors. The basic factors that hinder the inflow of foreign investment in Ukraine. The priority solutions to the problems of foreign investment.
Attracting foreign investment in Ukraine
Keywords: клімат інвестиційний; підприємство; емісія акцій; investment climate; attracting volume