Міждисциплінарність наукових досліджень соціальної спрямованості - Трусей, Л. Г. (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2021)
Доповідь присвячена проблемі наукових досліджень соціальної спрямованості міждисциплінарного характеру в такий тяжкий для всього людства період, як перехід від епохи варварства до епохи цивілізації. Недостатньо фундаментальних наукових праць загального характеру які б були фаховим інструментом в соціальній практиці. Окремі міждисциплінарні дисципліни не в змозі відповісти на всі питання сьогодення. Очевидно, що деякий набір міждисциплінарних дисциплін системно об’єднаних на принципах міжсистемних взаємодій сформує, достатній з точки зору повноти, інструментарій вивчення та прогнозування соціальних явищ. Актуальність теми підкреслюється тим, що складність соціальних процесів на далі буде збільшуватись.
Keywords: соціальна практика; міждисциплінарність; ноосфера; онтологія; системні методи; методологія; інваріантне моделювання