Химическое оксидирование алюминиевого сплава В95 в молибдатсодержащих конвертирующих составах - Кузенков, Ю. А. (НТУ "ХПИ", 2009)
Вивчено формування та захисні властивості конверсійних покриттів на алюмінієвому сплаві В95, отриманих в лужних розчинах, якi мiстять молiбдат. Виявлені закономірності впливу компонентів розробленого бесхроматного конвертуючого складу IФХАНАЛ-1 на захисні властивості конверсійних покриттів на В95. Показана можливість підвищення захисної здатності отримуваних покриттів до рівня хроматних шляхом їх модифікації інгібіторами корозії.

The formation and protective properties of conversion coatings obtained in alkaline molybdate solutions on V95 aluminium alloy (Russian analogue of A7075 alloy) are investigated. The regularity of influence of components developed chromateless converting structure IFHANAL-1 on protective properties of conversion coatings on V95 is revealed. The possibility of increase of protective properties of obtained coatings up to level chromate coatings by there modified of corrosion inhibitors was shown.
Keywords: высокопрочный алюминиевый сплав; конверсионные покрытия; КП; КС; ингибитор коррозии; бензотриазолом; БТА