Функціональні й командні ролі учасника малої групи: аналіз досліджень - Підбуцька, Ніна Вікторівна; Вінніченко, М. С. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті визначено, що соціальні ролі класифікують за різними характеристиками. Зокрема, у колективі людина виконує дві ролі: функціональну та командну. Функціональні ролі відносяться до посадових обов'язків і охоплюють наші навички й уміння, знання й досвід. Командні ж ролі відображають спосіб, за допомогою якого людина виконує свою роботу

The article determines that the social role is classified according to different characteristics. In particular, in the collective person performs two roles: functional-and-command. The functional roles relate to the implementation of official duties and cover our skills and abilities, knowledge and experience. Team same role reflect the way in which the person performs job
Functional and team the role of the party of small groups: analysis of research
Keywords: посадові обов'язки; соціальні ролі; навички; уміння; досвід; особистісні якості; колектив