Специфіка виробничих ризиків у галузі енергетики - Галич, А. О.; Косенко, Н. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті розглянуто специфіку виробничих ризиків у галузі енергетики з точки зору охорони праці. Проаналізовано основні небезпеки, причини травматизму та статистичні дані, що підтверджують необхідність системного управління безпекою на енергетичних об’єктах.

The article examines the specific features of occupational risks in the energy sector from the perspective of occupational safety. It analyzes key hazards, causes of accidents, and statistical data that highlight the need for a systematic approach to safety management at energy facilities.
Specificity of production risks in the energy industry
Keywords: енергетика; виробничі ризики; охорона праці; безпека; травматизм; електробезпека; управління ризиками; energy sector; occupational risks; occupational safety; safety; injuries; electrical safety; risk management