Точково-контактний газовий сенсор - Поспєлов, Олександр Петрович; Лебедь, Олена Костянтинівна; Александров, Юрій Леонідович; Байрачний, Борис Іванович; Камарчук, Геннадій Васильович (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
Точково-контактний газовий сенсор, що включає два металевих струмопідводи з розташованою між ними наноструктурою, яка проводить електричний струм і має розмір, що не перевищує довжину вільного пробігу носіїв заряду, який відрізняється тим, що наноструктура розміщена в каналі точкового контакту, сформованого з твердого електроліту із провідністю по іонах металу, з якого виготовлені струмопідводи.
Keywords: модель корисна; патент; середовище газове; електроліт; струмопідвід; наноструктура