Особливості формування господарського портфелю на підприємствах залізничного транспорту - Юрченко, Ю. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті проведено аналіз підходів до формування господарського портфеля підприємств. Визначено особливості структури залізничного транспорту, врахування яких дозволило запропонувати підхід до формування господарського портфелю залізниць та розробити механізм його комплектації.

In the article the an alysis of approaches is conducted to economic portfolio construction of enterprises. The features of structure of railway transport, consideration of which allowed to offer approach to forming of economic to the brief-case of railways and develop the mechanism of his acquisition, are definite.
Keywords: господарський портфель підприємства; стратегічна зона господарювання; стратегічний сегмент залізниці; стратегічна одиниця бізнесу; СЗГ