Диглицидиловые динафтолы и полиэпоксиды на их основе - Билым, П. А. (НТУ "ХПИ", 2009)
Конденсацією двоядерних нафтолів з епіхлоргидрином синтезовані епоксидовані дінафтоли, при взаємодії яких з новолачною фенолоформальдегидною смолою отримані епоксидні полімери сітчастої будови. Досліджено вплив будови епоксидованого дінафтолу на динамічні механічні властивості й горючість у порівнянні з поліепоксидами на основі олігомера ЕД-20 і показано, що теплостійкість і кисневий індекс зростає при переході від гліцидилового заміщувача з орто- у параположення ароматичного ядра.

Epoxy dinaftholare synthesized by condensation of doublekernel nafthols with epichlorinehidrin, when it interact with novolac phenolformaldehyde acid epoxy polymers of grid structure are received. Influence of epoxy dinafthol structure on dynamic-mechanic properties and flammability in comparison with poly-epoxy based on oligomer ED-20 are investigated and shown, that heat-resistance and oxygen index are grows with transition between orto- gicidil substitute to para-position aromatic kernel.
Keywords: тепловая стабильность; темп нагрева; динамическая упругость; армированные материалы; двухъядерные нафтолы; слоистые пластики; сетчатые полимеры