Стратегічний сорсинг – спосіб покращення конкурентоздатності підприємства та підвищення рівня прибутків - Сисоєв, Володимир Вікторович; Горбач, А. Ю. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглянуто поняття сорсингу – як одного зі способів покращення конкурентоздатності виробничого підприємства, що користується послугами постачальників. Стратегічний сорсинг фокусується на створенні каналів поставок, які забезпечуватимуть зниження загальних витрат підприємства шляхом пошуку найвигіднішого постачальника та тісної співпраці з ним

The article considers the concept of sourcing – as one of the ways to improve the competitiveness of manufacturing companies that are using provider service. Strategic sourcing is based on creating a supply chain that will ensure lower total enterprise costs by finding the optimum supplier and close cooperation with him
Keywords: логістика; постачання; цикл закупок; зниження закупівельних витрат; competitiveness; logistics; supply; strategic sourcing; purchase cycle